حریم فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

حریم فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

تحقیق در مورد A 66 تبخیر تقطیر

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 9 صفحه

 قسمتی از متن .doc : 

 

تبخیر

تقطیر

استخراج : 1- مایع 2 – جامع

جذب و دفع : یک فرایند گاز مایع است مانند تقطیر و تبخیر ، اگر جهت انتقال جرم از فاز گاز به مایع باشد به آن جذب و اگر بر عکس باشد به آن دفع می گردد

اگر مخلوط گاز مثل هوا و امونیاک داشته باشیم اگر مخلوط را به صورت حباب و ارد آب کنیم اونیاک جذب می شود و هوا خارج می شود در فرایند جذب یک جزء از مخلوط گازی شکل به وسیله تماس با یک حلال مناسب جدا می شود .

در تصفیه گاز ( یکی از روش های شیرین کننده گاز طبیعی ) : در گاز طبیعی ترکیباتی مانند متان و ... و گوگرد است و گازی که گوگرد دارد معمولاً گاز خشک است برای این منظور برای شیرین سازی از فرایند جذب استفاده می شود .

مثالهایی برای جذب .

جذب سطحی :

یک فرایند گاز جامع یا مایع است در جذب سطحی انتقال جرم از فاز گاز یا مایع به فاز جامد است بعضی از مواد مانند زغال سنگ و یا خاک رس یا آلومینها ( AL2O3 ) : پودر استخوان : سیلیکاژل ، غربالهای مولکولی و ... این مواد سطح آنها خاصیت جذب کنندگی دارد

در تولید اتانول ( الکل سفید ) به وسیله کربن فعال آن را رمز زدایی می کنند تولید شکر وقتی ساکاروز از فاز جامد استخراج شد محلول آب و قند باید زلال باشد و به وسیله جذب سطحی آن را رنگ زدایی می کنند .

در بیشتر محصولات نفتی به وسیله جذب سطحی رنگ زدایی می شوند و شفاف و زلال می شود جداسازی آروماتیکها از پروفین ها یا باید تقطیر کرد یا از جذب سطحی از موادی به نام زئولیت استفاده می شود

فراینده غشاء ( اسمز معکوس ) ( ماوراء فیلتراسیون ) : مواد طبیعی یا در اصل یا در اصل موادی مصنوعی یا پلیمری هستند و منافذ ریزی در دو آنگستروم دارند این غشاها به صورت ورقه درست می شوند و دارای منافذ ریزی هستند مانند پوست انسان . مثلا در اثر یک نیروی محرکه (اختلاف فشاربین دوسرغشاءویا اختلاف غلظت ) ( محلول آب و نمک در نظر گرفته می شود ) آب از غشاء عبور کرده و نمک باقی می ماند .

محلول آب و استون استون می رود و آب می ماند

* امز معکوس ( Ro ) ( Reserve osmoss ) & ما وراء فیلتراسیون ( UF ) ultra filtration یا به صورت مستقیم از فاز غلیظ به رقیق یا ب هصورت غیر مستقیم از فاز رقیق به غلیظ .

OR یکی از روشهای مهم برای تصفیه آب ویسترین سازی آب دریاست در فرآیند غشاء ، اسمز با یک غشاء مناسب در دستگاه مناسب آب دریا را می توان تبدیل به آب بی نمک و بی املاح تولید کرده در صنایع غذایی اسمز نقش مهمی دارد . در این صنایع لز باکتری برای تبدیل مواد اولیه به مواد غذایی استفاده می شود بعد از آن ، این باکتریها باید از محصول تولید شده جدا ستوده آ ببوسیله باکتری تصفیه می شود و مواد زائد را تجزیه می کند سپس باکتری آب را بوسیله کلر زدن از بین می برد ولی در صنایع غذایی که نمی توان کلر زد از اسمزاستفاده می شود .

خشک کردن :

همانطور که می دانید بسیاری از مواد اولیه یا محصولات تولیدی دارای رطوبت است

مواد اولیه + رطوبت محصولات + رطوبت

منظور از خشک کردن جدا کردن ذرات مایع از یک جریان گاز و یا جامد است .

این جامد مرطوب در تماس با یک گاز داغ و رطوبت از فاز جامد به فاز گاز منتقل می شود . فرآیند خشک کردن یعنی انتقال از یک فاز جامد به یک فاز گاز .

فرآیند خشک کردن با توجه به نحوه عملکرد به دو گروه 1- مستقیم 2- غیر مستقیم تقسیم می شود .

مستقیم :

اگر یک سری مواد جامد مرطوب به صورت ورقه یا گرانول داشته باشیم . اگر مواد جامد مرطوب در تماس مستقیم با گاز داغ قرار بگیرند گاز داغ از روی جامد مرطوب عبور می کند و رطوبت از فاز جامد به فاز گاز منتقل می شود و جامد خشک می شود . برای بالا بردن راندمان کار هوا را قبل از تماس مواد جامد از کوره عبور داده تا داغ شود و بعد ذرات جامد را خرد کرده تا سطح تماس بیشتر شود یا اینکه مواد جامد را به صورت ورقه ورقه در می آورند .

غیر مستقیم :

در بعضی مواقع نمی توان از روش مستقیم استفاده کرد چون ممکن است مواد جامد خاصیت خود را از دست بدهند ، به این صورت عمل می شود که مواد جامد روی یک ورقه قرار می دهند هوا یا بخار داغ را از زیر ورقه عبور می دهند و این صفحه و مواد داغ می کند و سطح داغ باعث جدا سازی رطوبت از مواد جامد می شود .

انواع خشک کن ها :

خشک کن سینی دار : در این نوع یک سری قضیه ها درون یک اتاقک قرار می گیرند . روی قضیه ها سینی هایی قرار می گیرد که مشبک هستند یا ارتفاع کم دارند . مواد مرطوب روی سینی قرار می گیرند و سینی روی قفسه قرار می گیرد . هوا بوسیله فن دمیده می شود و هوای داغ داخل اتاقک شده و روی سینی ها حرکت کرده و از قسمت دیگر خارج می شود معمولاً دانه های نباتی و میوه جات از این روش استفاده می شود .

خشک کن های تونلی : در این نوع تونلی در نظر گرفته می شود تسمه نقاله ای حرکت می کند روی یک سمت مواد مرطوب است . داخل تونل فن است و هوا بیرون به دورن دمیده می شود و مواد خشک می شود و از سمت دیگر مواد خشک خارج می شود .

خشک کن پاشی : از این روش برای خنک کردن مواد دوغ آبی یا خمیری استفاده می شود . برای تهیه پودر شوینده استفاده می شود . همین برای تهیه شیر خشک مواد غلیظ توسط یک پخش



خرید و دانلود تحقیق در مورد A 66 تبخیر تقطیر


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.