لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 19 صفحه
قسمتی از متن .doc :
مقدمه ای در باره فلزات:
با توجه به رشد روز افزون جمعیت در تمام دنیا و اجبار در گسترش شهرها، مهندسین شهرساز به این نکته توجه نمودند که گسترش شهرها در سطح (طول وعرض)هزینه رسانیدن خدمات شهری مانند کابل کشی برق و تلفن و لوله کشی آب –خیابان کشی-نظافت-پست-سرویس های حمل و نقل داخل شهری مانند اتوبوس و تاکسی و غیره را به مقدار زیادی بالا می برد بدین لحاظ کلیه مهندسین شهر ساز به تو سعه شهرها در جهت ارتفاع روی آوردند و طالب ساختن مجتمع های مسکونی چندین طبقه حتیبیشتر از صد طبقه گردیدند.
بدیهی است با مصالح بنایی (آجر و گچ وآهک) نمی توان ساختمانهای بیش از سه الی چهار طبقه ساخت بدین لحاظ در ساختن این ساختمانها باید از مصالحی که قدرت تحمل نیروهای فشاری و کششی بیشتری دارند استفاده نمودخشبختانه با پیدایش سیمان و فولاد و رفتار این محصول در مقابل بارهای وارده امکان ساختن ساختمانهای بلند را در اختیار طراحان و مهندسین محاسب قرار داد به طوریکه در بعضی از ممالک دنیا ساختمانها ی ف.ولادی تا 100 و120 طبقه هم ساخته شده و در ایران ساختمانهای 30طبقه نیز با فولاد ساخته شده است .
هر چه صنعت پیشرفت می کند ، کم کم فلزات جای دیگر مصالح ساختمانی را می گیرد.به طوری که امروزه تمام ساختمانهای بزرگ اداری دارای اسکلت فلزی هستند و در تمام ساختمانهای کوچک نیز نقش مهمی بر عهده دارند.
فلزات در ساختمان، اسکلت فلزی کامل:
آرماتورهای مختلف در ساختمانهای بتنی، پوشش سقف در ساختمانهای آجری، نعل درگاهها ودرو پنجره، شیروانی ، قفسه بندی انواع لوله کشی ها و یراق آلات و غیره به کار می رود.
آهن ساختمانی:
بشر متمدن از قدیم آهن را شناخته و در وسایل و سلاح جنگی از وجود آن استفاده می کرده می توان گفت که 5/4% پوسته ی زمین از آهن تشکیل شده است و مهمترین فلزی است که مصرفش همواره افزایش می یابد و فقط به صورت خالص در ساختمان بکار نمی رودبلکه به صورت چدن و فولاد که آلیاژ های آن به حساب می آیداز پر مصرف ترین مصالح فلزی می باشند .
فولاد:
فولاد آلیاژی از آهن است که با سوزاندن کربن آهن خام سفید و همجوش کردن آن با کمی کربن و افزودن برخی عناصر دیگر بدست می آید فولاد را به روشهای ریختن، آهنگری نوردیدن کشیدن و پرس کردن شکل می دهند.
یکی از مشخصه های فولاد های ساختمانی حداقل مقاومت نهایی فولاد در آزمایش کشش استاندارد است که آن را بر حسب مگا پاسکال و با نماد Stنشان می دهند، مانند فولاد St57 و ...
انواع پروفیل های ساختمانی که از فولاد به دست می آید:
در بازار ایران انواع نیمرخ های فولادی یافت می شود طول آنها از 6 تا 12 متر و یا د ر ابعاد دیگر موجود بوده که ذیلاّ آنرا بررسی می کنیم.
ورق آهن از ضخامت 3 تا 30 میلیمتر جهت اسکلت ساختمان و با ضخامت بیشتر 30 میلیمتر به مصرف اسکلت های عظیم و در پلکان های بزرگ کاربرد دارند و از ضخامت کمتر از 3 میلیمتر جهت ساختن در و پنجره و شیروانی و کانال کشی استفاده می شود. و این ابعاد ورقه های معمولی که در بازار به مقدار فراوان موجود است. به طور کلی مصرف ورقه آهن برای اتصال تیر آهن ها به یکدیگر، زیر ستون ها، خر پاها و تقسیم فشار برای کف پله ها و تقویت پله ها و اتصال به یکدیگر استفاده می شود.
تسمه و ورق:
تسمه همان ورق آهن است ولی با عرض کمتر از ورق ، به عرض10 میلیمتر تا 1250 میلیمتر و ضخامت از 3 تا 60 میلیمتر که با ضجامت کمتر از 5 میلیمتر جهت اتصال در و پنجره، و ضخامتهای بیشتر از 3 تا 10 میلیمتر یا بیشتر جهت اتصال پروفیل ها و تسمه کشی در خر پاها جهت زیر سازی عایق پشم شیشه در پوششهای ایرانیت و آبروهای شیروانی و موارد دیگری مانند ساختن قطعات مرکب مانند تیرهای مرکب و ستونهای مرکب و تعلقات آنها مصرف می شود و نقش عمده ی در سازه های فلزی دارند.
نبشی:
یکی دیگر از مهمترین پروفیل های ساختمانی نبشی می باشد و به صورت مرکب و منفرد در ساختمانهای بزرگ و کوچک فلزی به کار می رود. نبشی بر دو قسم است نبشی با بال مساوی و نبشی با بال غیر مساوی.
سپری :
سپری نیز دو قسم است :نوع اول آن با قاعده و ارتفاع و مساوی و نوع دوم کف پهن موجود می باشد .
اگر پروفیلهای تیرآهن را از وسط به دو قسمت کنیم دو سپری به دست خواهیم آورد .(T)
سپری درساختمانهای خرپا هم چنین در اسکلت گلخانه ها و سقفهای شیشه ای و در نورگیری زیرزمینیها، جهت آجرهای شیشه ای در فضای