لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 16 صفحه
قسمتی از متن .doc :
رایانه
حدود پنجاه سال از ظهور پدیده کامپیوتر یا یارانه می گذرد. در همین مدت کوتاه، پیشرفت های زیادی در جهت کاملترو قدرتمندتر شدن این دستگاه صورت گرفته است، به نحوی که در حال حاضر، به یکی از کامل ترین ابزارهای بشر تبدیل شده است. کمتر زمینه ای از زندگی انسان را می توان یافت که رایانه بدان راه نبرده باشد و از خود اثر نیکویی در ساده تر و سریعتر کردن کارها بر جای نگذارده باشد. امروزه تقریباً در تمامی مشاغل، حرفه ها فعالیت های بشری، از فعالیتهای کشاورزی و صنعتی گرفته تا کارهای هنری و امور خدماتی نظیر بازرگانی، پزشکی، حمل و نقل و غیره، از راانه استفاده می شود و بدون تردید در آینده ناظر حضور و کاربرد بیشتر آن در عرصه های گوناگون علوم و فنون خواهیم بود.
در کنا سایر زمینه ها، فرآیند یاددهی – یادگیری و فعالیتهای جنبی آن نیز از حیطه نفوذ رایانه بر کنار نمانهد و از این رهگذر نصیبهای مثبت فراوانی برده است به گونه ای که امروزه ریانه به عنوان یکی از رسانه های آموزشی متبر در موقعیت های آموزشی رسمی و غیر رسمی مطرح است.
منشأ شکل گیری رایانه را می توان در عمل محاسبه اعداد وسایلی که برای این منظور به کار می روند جستوجو کرد. پس از انگشتان دست، . . . ، چوب خط و چرتکه از اولین وسیله هایی بودند که برای محاسبه مورد استفاده بشر قرار گرفتند. در سال 1642، پاسکال ریاضیدان فرانسوی ماشینی مکانیکی اختراع کرد که جمع های تا شش رقم را انجام می داد. حدود سی سال بعد لایپ نیتز آلمانی ماشینی ساخت که قادر بود علاوه بر انجام چهار عمل اصلی، جذر اعداد را نیز بگیرد. تدریجاً دستگاه های محاسباتی ساخته شدند که با نیروی برق کار می کردند. با اختراع قطعات الکترنیکی نیمه هادی ها، خصوصاً ترانزیستور و سپس ومدارهی مجتمع (IC) و مدارهای مجتمع پیشرفته (میکروپروسور یا تراشه ها) به ترتیب انقلاب های مکرری در امر کوچکتر، ارزانتر وقدرتمندتر ساختن ابزارهای محاسب صورت گرفت به نحوی که آنها از صرفاً یک ماشین حساب تبدیل به ابزاری دارای قدرت منطقل کرد که هر زمینه ای می توانستند به تصمیم گیری بپردازند. در هر حال، هنوز هم تمامی فعالیتهای رایانه ها بر اساس اعمال ریاضی و محاسباتی صورت می گیرد.
ویژگی های رایانه
برای رایانه ویژگی های زیر را می توان برشمرد:
سرعت عملیات
رایانه ها تا دهها میلیون محاسبه را در زمانی کمتر از یک ثانیه انجام می دهند، که بسیار فراتر از سرعت مغز انسان است. این سرعت، نه تنها در انجام محاسبات صرفاً ریاضی بلکه بسیاری از فعالیت های رایانه ای، مثلاً برای رسم یک شکل از جهتهای مختلف، به کار گرفته می شود. سرعت زیاد عملیات رایانه باعث صرفه جویی زیادی در وقت کاربر می شود.
دقت عملیات
اگر اطلاعات و برنامه های داده شده به رایانه صحیح باشند، عملیات دستگاه هیچ گونه اشتباهی نخواهد داشت.
3- قدرت حافظه زیاد
یکی از مهمترین ویژگی ها و مزایای قدرت حافظه زیاد یا ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات بسیار آن است. به کمک رایانه مقادیر عظیمی از اطلاعات را در حجم و فضایی کم نگهداری می کنند. در عین حال، ظرفیت های حافظه ای رایانه ها روز به روز نیز در حال افزایش است.
واحد ظرفیت حافظه در رایانه بایت خوانده می شود. هر بایت معادل یک حرف (مثلاً ک) یا عدد (مثلاً 6)، با علامت (مثلاً ؟ یا /) است. حدود یک هزار بایت را یک کیلو بایت حدود یک میلیون بایت را یک مگابایت و حدود یک میلیارد بایت را یک گیگابایت می خوانند.
برای داشتن درک بهتری از ظرفیت حافظه بخش های مختلف رایانه همین قدر کافی است اشاره کنیم که، در هر صفحه کتاب حدود 1700 حرف یا معادل 7/1 کیلوبایت مطلب جای می گیرد. رایانه ای با ظرافت حافظه متوسط 540 مگابایت توان ضبط حدود 300000 هزار صفحه مطالب را دارد. بر روی دیسکتهای 44/1 مگابایتی و دیسکهای لیزری 640 مگابایتی به ترتیب می توان حدود 850 و376000 صفحه مطلب را ثبت کرد.
خستگی ناپذیری
برخلاف مغز انسان، که پس از مدتی خسته شده و از دقت و کارآیی آن کاسته می شود. رایانه می تواند ساعتها و روزها بدون هیچ گونه تغییر یا نقصان در عملکردش به کار خود ادامه دهد.
تنوع در ورودیها و خروجی ها
اطلاعاتی که به عنوان ورودی در اختیار رایانه قرار می گید و نیز آنچه که رایانه به عنوان خروجی در نتیجه عملیاتش به کاربر ارائه می دهد می تواند شکل های مختلف و متنوع نظیر متون نوشتاری و طرح های گرافیکی، تصاویر ثابت و متحرک و حتی صدا را داشته باشد.
سازمان کلی رایانه
اولین رایانه های واقعی دارای حجمی عظیم، در حد یک اطاق بزرگ یا سالن بودند. به نیروی برق زیاد احتیاج داشتند. با ابداع اجزای الکترونیکی نظیر ترانزیستورها، مدارهای مجتمع و ریز پردازشگرها و به کار گرفته شدن آنها در ساخت رایانه تدریجاً اندازه رایانه ها کوچکتر و نیروی الکتریکی مورد نیاز و قیمتشان کمتر شد و در مقابل به قدرت کار و محاسبه آنها افزوده شد. امروزه رایانه ها، در اندازه ها و قدرت های متفاوت مورد استفاده سازمان ها و افراد قرار می گیرند.
در این قسمت عمدتاً رایانه های کوچک، کم حجم قابل حمل و نقل موسوم به رایانه های شخصی، یا پی سی ها، که درامور آموزشی کاربرد بیشتری ذارند مورد بحث ما هستند.
رایانه ها به طور کلی مجموعه ای هستنداز دو سیستم سخت افزار و نرم افزار: