لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 97 صفحه
قسمتی از متن .doc :
لولبخش اول
جداره گذاری
لوله های جداری , لوله های فولادی بسیار قوی هستند که در چاه های نفت استفاده می شوند تا یک مجرای غیر قابل نفوذ در برابر فشار , از سطح زمین تا مخرن گاز یا نفت تشکیل دهند (شکل 1). رشته جداری یک چاه نفت حداقل 7 منظور را برآورده می سازد.
جلوگیری از فروریختن و شسته شدن جدار چاه.
جلوگیری از آلودگی سفره های آب آشامیدنی توسط سیالات لایه های پایین تر.
جداسازی آب از سازند بهره ده.
منحصر کردن تولید به یک سازند.
فراهم آوردن اطلاعات لازم در کنترل فشار چاه.
ایجاد امکان برای کاربرد تجهیزات فراز آوری مصنوعی چاه به منظور تولید از چاه.
ایجاد یک مسیر جریان برای سیالات تولید شده.
انواع رشته های جداری
به طور کلی هر چاه نفت یا گاز حداقل به دو رشته متحدالمرکزجداری نیازمند است : رشته جداری هادی , رشته جداری سطحی و رشته جداری تولید (شکل 2).
بسته به سازندهایی که با آنها برخورد می شود , چاه ممکن است نیاز به چند رشته جداری میانی نیز داشته باشد. در بعضی موارد یک رشته آستری نیز ممکن است در چاه نصب گردد , این رشته ممکن است بعداً و در صورت نیاز تا سطح زمین پس آویز شده و تشکیل یک رشته تولید را دهد.در هر مورد , هر رشته جداری منظور خاصی را براورده می کند و در امر تکمیل چاه اهمیت دارد.
رشته هادی
لوله یا رشته جداری هادی به عنوان کانالی برای بالا آوردن گل در حال گردش تا وقتی که وارد مخازن گل شود , عمل می کند. این رشته از ریزش و فرسایش (ناشی از حرکت سیال حفاری) جداره چاه و خالی شدن زیر پایه های دستگاه حفاری جلوگیری نموده در عین حال از آن برای سوار کردن فوران گیر ها نیز می توان استفاده کرد و این در مواردی است که در اعماق کم احتمال برخورد به لایه های گازدار وجود داشته باشد. لوله یا رشته هادی همچنین رشته های جداری بعدی را در برابر خوردگی محافظت کرده و ممکن است در مواردی که مقاومت زمین کافی نباشد برای تحمل قسمتی از وزن وسایل سر چاهی مورد استفاده قرار گیرد. برای گذاشتن و نصب رشته هادی , ممکن است که چاه به روش عادی حفر شده و لوله در آن رانده شوند , اما معمولاً در چاه های دریایی و مناطق باتلاقی, این لوله ها با شمع کوب در زمین کوبیده می شوند. در هنگامی که از شمع کوب استفاده می گردد لوله های بی رزوه به کار برده شده و بوسیله جوشکاری به یکدیگر اتصال می یابند. لوله هادی گاهی توسط شرکت خدماتی مسئول «حفر گمانه کلی» نصب می شود. (یعنی توسط شرکتی که محل چاه را می سازد. م.) رشته هادی معمولاً دارای قطر خارجی 16 تا 48 اینچ بوده ممکن است تا عمق 300 فوتی و بیشتر رانده شود.
رشته جداری سطحی
عمق گذاشتن رشته جداری سطحی باید آن قدر باشد که برای حفاظت از چاه و جلوگیری از ریزش و شسته شدن جدار آن در سازند های سست که اغلب در نزدیکی سطح زمین دیده می شوند , کافی باشد. گذاشتن این رشته , نقطه آغاز نصب سر جداره ها و دیگر وسایلی است که پس از تکمیل چاه بر سر آن باقی خواهند ماند. قطر رشته جداری سطحی باید کمتر از لوله هادی باشد. عمق گذاشتن رشته جداری سطحی ممکن است فقط 200 فوت باشد , اما گاهی اوقات هم بیشتر از آن است و بسته به شرایط برخورد شده محلی احتمال دارد تا چند هزار فوت برسد. رشته جداری سطحی معمولاً از 300 تا 4000 فوتی گذاشته می شود.
دیگر وظیفه مهم رشته جداری سطحی، جلوگیری از آلودگی سفره های آب زیرزمینی توسط گل حفاری , گاز , نفت و یا آب نمک می باشد. مقررات ایالتی و فدرالی حفاظت از منابع زیرزمینی آب آشامیدنی , معمولاً عمق گذاشتن رشته جداری سطحی را کاملاً مشخص و معین کرده است.
رشته جداری تولید
گذاشتن رشته جداری تولید , یا رشته نفت , یکی از هدف های اصلی در حفاری هر چاه نفت یا گاز به شمار می رود. از چندین جهت , رشته نفت در واقع خود چاه نفت است و دیگر قسمت های تجهیزات چاه نفت , لوازم رشته نفت محسوب می شوند. این رشته جداری , مخزن بهره ده را در مقابل سیالات ناخواسته سازند بهره ده و نیز لایه های دیگری که چاه از آنها عبور کرده , ایزوله می کند. این رشته پیوسته محافظ لوله های مغزی و دیگر تجهیزاتی است که در یک چاه به کار می روند. رشته مغزی را می توان برای تعویض یا بازرسی از چاه بیرون کشید , اما رشته تولید در محل خود سیمان می شود. در حقیقت رشته جداری تولید باید با دقت هرچه تمام تر سیمان شود تا اطمینان حاصل گردد که یک پیوند سیمانی مقاوم در برابر فشار , بین لوله و سازند ایجاد شده است.
رشته جداری تولید با توجه به شرایط برخورد شده در چاه , باید دارای بهترین کیفیت باشد.