لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 3 صفحه
قسمتی از متن .doc :
به نام خدا
به اعتقاد حضرت علی (ع) رهبران ومدیران جامعه باید دارای مجموعه ای از ویژگی هل وخصوصیات باشند که به برخی از آنها در چارچوب وظایف قانونشان می گنجد وبرخی دیگر از ویژگی های ضروری برای مدیران جامعه است که آنها از صفات کمالیه وشخصیت والای آنان سرچشمه می گیرد . به عقیده علی (ع) مدیران باید خود در عمل پیشگام باشند قوانین راباید ابتدا در مورد خودشان اجرا شده واو امرونواهی شان را قبلاً خود عمل کرده باشند. حضرت علی (ع) معتقد است که باید نوعی محبت ورابطة عاطفی معنوی بین مردم ومدیران وجود داشته باشد وایجاد این محبت در درجه اول از وظایف مدیران است. به تعبیر امام (ع) قلب حاکمان ومدیران باید سرشار از رحمت، لطف ومحبت واقعی نسبت به مردم از هر دین وآیین باشد ومدیران نباید هیچ کینه ای از مردم به دل داشته باشند. به نظر علی (ع) مردم ومدیران باید نسبت به همدیگر حسن فلن داشته باشند ویکی از وظایف مهم مدیران این است که حسن فلن مردم نسبت به خودشان رابرانگیزند. مدیران باید با عملکرد عالی ، نیکی به مردم ، رفع مشُقات ، رنجها حل مشکلات مردم ومجبور نساختن آنها در آنها در آنچه به عهدة آنان نسیت وغیره این حسن فلن را در مردم دزدودن باطل است تمام اقدامات نظام سیاسی اگر در این راستا نباشد بیهوده وباطل است چراکه ، در اصول سیاسی اسلام میزان موفقیت وکارایی سیستم واجزای آن با این معیار سنجیده می شود. اگر هدف وانگیزه مدیران از قبول حکومت اجرای عدالت واقامة حدود الهی باشد هیچ گاه دربازار سیاست اصول وارشها رابه معامله نمی گذارد وحضرت علی در صحنه سیاست چنین شخصی بود .
مدیریت وحاکمیت درونی انسان برسه عمده تقسیم می گردد :
1-مدیریت جبری طبیعی محض که درهمة جانداران موجود است، با این تفاوت که چنانکه اشاره کردیم، مدیریت درونی انسان به جهت کثرت وتنوع استعداد هل ونیروهائی که دارد گسترده تر وعمیق تر وظریف تر وپیچیده تراز دیگرجانداران می باشد . به عنوان مثال ، آدمی در مدیریت جبری طبیعی خود می تواند قدم به مافوق کهکشانها بگذارد، ویک جاندار را نمی تواند طی کند، با اینحال قدم گذاشتن به مافوق کهکشانها در صورتیکه فقط به انگیزگی اشباع خود طبیعی در گسترش برپهنة طبیعت باشد، هیچ تفاوتی با حرکت مورچه در دومتری لانة محقرش ندارد ، زیرا هر دو حرکت ناشی از جبر طبیعی محض است.
2-مدیران انسانی- الهی ، این مدیریت عالی ترین وبا ارزش ترین مدیریتی است که انسان هل می تواند در موجودیت طبیعی وروانی خود داشته باشند، انگیزه وهدف اصلی انسان در این مدیریت، تحقق بخشیدن به همة استعدادهای فطری وذاتی خویش است که با این از وابستگی آنها به کمال برین، به فعلیت وبا وری نهائی نمی رسند . انسان تنها با این مدیریت است که به حد نصاب شناخت وحرکت نائل می گردد. اوبا این مدیریت است که با جهان هستی مانند یک آشیانة پروندة استعدادها آشنا می شود . یکی از اساسی ترین کارها که این مدیریت انجام می دهد درک وپذیرش احترام ذات ومحبت بر انسان هل است که آن دو را از احساسات ابتدائی وخام بالاتر برده وبه درجة عالی معقول می رساند .وبالجمله این مدیریت است که آدمی رادر مسیر کمال که نمونه ای از صفات کمال برین یعنی خداوند یکتا است، قرار می دهد. یک فرد می تواند دردرون خود مدیریتی به وجود بیاورد که مخلوطی از جبر طبیعی محض زندگی ومقداری از اصول آرمانی واخلاقی بوده باشد.
منابع :
توسعه سیاسی از دیدگاه امام علی (ع)
مولف: علی اکبر علیخانی
ناشر : شرکت چاپ ونشربین الملل سازمان تبلیغات اسلامی
چاپ وصفحاتی : چابخانه سپهر
حکمت اصول سیاسی اسلام
ترجمه وتأسف محمد تقی جعفری
ناشر : بنیاد نهج االبلاغه – انتهای خیابان استاد نجات الهی – کوچه افشین
سایت اینترنتی www.edu.ir