لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 40
اتصال پمپ سیر کولاتور
اتصال بای پاس در پمپها و لوله کشی حرارت مرکزی لازم است چون در موقع تعمیرات پمپ و هر وقت که جریان طبیعی آب مورد احتیاج باشد با این شیرها دو طرف پمپ جریان را بسته و جریان آب از طریق لوله بای پاس عمل می گردد.
اگر پمپ خیلی بزرگ باشد برای جلوگیری از ارتعاش در مسیر لوله یک اتصال کوتاه لاستیکی قرار می دهند.
دیگ ها به عنوان مولد حرارت وسیلة انتقال از سوخت جامد به سیال معینی از راه جدار داخلی خود هستند و از نظر نوع سوخت به دیگ ها ی جامد یا مایع و یا گازی تقسیم می شوند. انتخاب نوع سوخت به مشخصات دیگ مانند طرز تنظیم ، کنترل ، ظرفیت آن و همچنین به امکانات محلی و تهیة سوخت مناسب و ارزان بستگی دارد.
دیگ ها بر حسب نوع سیال گرم شونده ، به دیگ های آب گرم و تخار تقسیم شده اند که ما در این قسمت فقط به شرح دیگ های آب گرم می پردازیم .
دیگ های آب گرم
در این نوع دیگ ، سیال گرم شونده ،آب است و سعی بر آن است که از تولید بخار جلوگیری شود. بنابراین درجه حرارت دیگ به وسایلی مانند ترموستات یا اکوستات کنترل میشود. این دیگها در دو نوع چدنی و فولادی ساخته میشوند.
دیگهای چدنی
دیگهای چدنی اغلب به صورت قطعات ساخته می شوند و شامل تعداد زیدی پرة چدنی هستند. لزوم با تعمیر دوام و عمر زیادی و چون به صورت پره پره به هم متصل شده اند ، در صورت لزوم با تعمیر و تعویض قطعات ، می توان مدت زیادی از دیگ چدنی استفاده کرد . همین طور با اضافه و کم کردن قطعات می توان دیگ را تغییر داد .
در داخل دیگ های با مصرف سوخت جامد ، شبکة چدنی و خاکستردان به کار می برند و نیز دریچة تنظیم کشش دود در روی کانال خروج گاز و دود نصب می کنند. اگر دیگ با سوخت مایع کار کند، در جلوی آن یک صفحه به عنوان محل لوله سوخت پاش قرار داده می شود .
روی دود کش نیز دریچة اطمینان نصب می شود تا در مواقع اشتعال ناگهانی سوخت و فشارهای غیر عادی، به دیگ صدمه نرسد و یا باز شدن دریچه، فشار حاصل از انفجار به خارج منتقل شود.
داخل این نوع دیگها که در معرض شعله مستقیم سوخت پاش قرار میگیرد به وسیله آجر نسوز و ملات اندود میشود تا حرارت زیاد باعث فرسودگی قطعات دیگ نشود.
مسیر شعله و دود مطابق نظر سازنده باید طوری انتخاب شود که حداکثر حرارت ضمن عبور گاز از لابهلای پردههای دیگ کسب شود و اگر آجر چینی نیزمورد استفاده قرار گیرد، باید این موضوع رعایت شود.
روی دیگهای چدنی لوازم و وسایل زیر بکار میرود:
1) عایق و پوشش که اتلاف حرارتی را تقلیل میدهد، بخصوص اگر آن پوشش با رنگ روشن و شفاف باشد.
2) شیر تخلیه و تغذیه آب که بطور معمول در زیر دیگ قرار دارد.
3) کلکتورها که لولههای رفت و برگشت از ان منشعب میشود.
4) دریچه تنظیم و کشش دیگ.
5) شیر اطمینان و دیگهای سیستم بسته که منبع انبساط در آنها به هوای آزاد ارتباط ندارد. ظرفیت دیگهای چدنی از 10000 تا 500000 کیلوکالری در ساعت است و نسبت به ظرفیت حرارت به شکلهای مختلف و ابعاد متنوع ساخته شدهاند و حداکثر فشاری که میتوانند تحمل کنند، معادل 5 اتمسفر صنعتی است و فشار آزمایشی آنها حدود 7 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع با 0 اتمسفر صنعتی است. راندمان دیگهای چدنی با سوخت جامد حدود 60% و برای دیگهای با سوخت مایع و گازی معادل 85% است.
ظرفیت این دیگها برحسب کیلوکالری در ساعت تعیین میشود و در بعضی مواقع با صرف حرارتی مشخص میشود. که در این صورت برحسبنوع سوخت و ساختمان دیگ هر متر مربع سطح حرارتی بین 8000 تا 12000 کیلوکالری در ساعت حرارت میدهد.
دیگ های فولادی
دیگ های فولادی به عکس نوع چدنی دوام چندانی ندارد و خطر زنگ زدگی و خوردگی فلز به علت ترکیب با اکسیژن در حرارت های بالا ، زیاد است .
این دیگ ها به انواع مختلف زیر تقسم می شوند که مهم ترین آم ها عبارتند از :
دیگ با لولة دود- که برای تهیة آب گرم است و برای ظرفیت های زیاد به کار برده می شود.
دیگ با لئله های آب گرم – که در این نوع دیگ ها آب در داخل لوله های مسی جریان دارد و شعله خارج لوله ها است .
دیگ های قائم
دیگ های افقی
دیگ های کامل که کلیة وسایل آن در کارخانة سازنده دری یک شاسی سوار می شود. این دیگ ها برای ظرفیت و فشار بالا ساخته شده اند و بر حسب نوع سوخت و طریقة تخلیة دود به اشکال مختلف ساخته می شوند.
دیگ های بخار فولادی که به منظور تهیة بخار با فشارهای زیاد ساخته می شوند واز فشار های کم بین 5تا 10 آتمسفر شروع و تا فشار 20 آتمسفر نیز می رسد و حتی در دیگ های بخار صنعتی فشار بخار تا 180 آتمسفر صنعتی نیز خواهد بود . ولی دیگ هایی که در حرارت مرکزی بیشتر معمول است با فشار 10 آتمسفر صنعتی در نوع فشار قوی و 2 کیلو گرن بر سانتی متر مربع در نوع فشار ضعیف است که حرارت دهی آن ها بین 25 تا 125 هزار کیلو کالری در ساعت است .
مزایای سوختهای مایع عبارتند از :
1) خاکستر و بقایای سوختهای جامد در سوختهای مایع وجود ندارد، در نتیجه دیگ مدت زیادی تمیز میماند و احتیاجی به تمیز کردن ندارد.