لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 29
مقدمه:
نجات معتاد نجات جامعه است
نجات معتاد عبادت است
امام خمینی (ره)
این مواد مخدر مایه فساد است، فساد را باید برداشت تا دیگران اصلاح شوند. هر عقلی و هر عاقلی این معنا را تصدیق دارد که با این طور فسادها که جوانهای ما را به نیستی تقریباً میکشاند باید مبارزه بشود.
صحبت و نگارش در این مقوله کاری بس مشکل است و نگاه از دور با برخورد نزدیک بسیار متفاوت میباشد صحبت با مخاطب بسیار مشکلتر از بیان مخاطب است. مخاطبین ما از اقشار مختلفند و طیف وسیعی از مردم را دربرمیگیرند؛ از مدارج علمی بالا گرفته با سطوح اجتماعی بالا تا سطوح پایین اجتماع و افراد بیبضاعت و کم سواد، و نیز نوجوانان تا سالخوردگان. و نیز سخن گفتن در یک جا با تمام ایشان کار سختی است ولی سعی میکنیم مطلب را طوری بیان کنیم که در همه سطوح فرهنگی و اجتماعی قابل استفاده باشد.
هم اکنون با تغییر دیدگاهها به فرد معتاد به چشم یک بیمار و یا یک فرد نیازمند به کمک، نگاه میشود و در این بین وظیفه ماست که این بیمار را درک کرده و در صدد معالجه او برآئیم.
در ظاهر شاید ترک اعتیاد عملی سهل و ساده به نظر آید ولی در عمل نیاز به مهارت و آگاهی و اقدامات اصولی است زیرا تصور سهل بودن ترک نه تنها منجر به موفقیت نشده بلکه شاید بتوان گفت به عدم موفقیت دامن میزند . غالباً بیان جملات زیبا و فریبنده از جمله ترک اعتیاد در 3 روز، خود مشوقی برای مصرف نوجوانان و جوانان میشود. « مدتی را لذت برده و هر وقت بخواهیم 3 روزه ترک میکنیم». غافل از عاقبت کار. . . !!
ولی همواره باید دانست انسان اشرف مخلوقات است و انجام هر کاری برای وی مقدور میباشد و لذا تسلیم ساخته دست خود شدن برای بشریت منطقی نیست و باید با سلاح علم و آگاهی بر این دشمن پیروز شد و باید دانست که تنها با توکّل بر خداوند و نیروی عشق الهی است که انجام هر کاری آسان میشود و البته اگر بر این حقیقت واقف باشیم. امید است که خداوند در این راه یار و یاور ما و شما باشد و بیماران درمان شوند و بتوانند در جوار خانواده خود زندگی سالم، با نشاط و مثمر ثمری داشته باشند.
گاهی اوقات سؤالاتی در اذهان نقش میبندد بدین شرح که :
آیا معتاد درمان شدنی است؟
آیا ترک مخدر ممکن است؟ یا غیر ممکن؟
پاسخ به سؤالات فوق بستگی به پاسخ دهنده دارد. مصرف کنندگان جدید ترک را بسیار کوتاه و ساده میدانند و معتادین قدیمی ترک را سخت ترین کارها میدانند چرا چنین است؟ دیدگاه عامه نسبت به ترک و درمان پذیر بودن معتاد اغلب منفی است. چرا؟
جوانان کنجکاو که به تازگی با مخدر آشنا شدهاند و طعم آن را چشیدهاند خود نمیدانند که در سراشیبی این پرتگاه به راه افتادهاند و زمانی به خود خواهند آمد که توقف در این شیب تند، بسی مشکل خواهد بود و غالباً پس از مدت کوتاهی توقف، باز ناخودآگاه به راه میافتند و زمانی فرا میرسد که در این تسلسل تلاش برای توقف و حرکت ناخودآگاه به ستوه آمده احساس عجز نموده و روحیه خود را از دست میدهند. این افراد شخصیت، شغل، خانواده و سرمایه خود را در ورطهی نابودی میبینند و اینجاست که نجات از این ورطه غیرممکن به نظر خواهد رسید و ضمن باختن روحیه خود دیگر هیچ نجات دهنده ای را نیز نمییابند.
این روند گاهاً 10 سال به طول میانجامد تا فرد موقعیّت خود را درک کند و اینجاست که ترک یکی از سختترین کارها به نظر خواهد رسید این روند شکل دهنده زیربنای برداشت عامه از معتاد است که نسبت به درمان او نظر منفی دارند.
حال بین دیدگاههای فوق کدام صحیح است و کدام غلط؟ واقعیت چیست؟
واقعیت این است که برای مبارزه با هر دشمنی ابتدا باید آن را خوب شناخت تا پیروزی حاصل شود. تمام پاسخهای فوق زوایایی از عدم شناخت را به همراه دارند مقوله مخدر نیازمند شناخت بیشتر از سوی عموم مردم بخصوص نوجوانان و جوانان کنجکاو ، والدین دلسوز، اولیاء مسئول آموزش و پرورش و کلیه مسئولین و دستاندرکاران تربیتی میباشد.
اعتیاد چیست؟
پدیده اعتیاد در جهان امروز به صورت یک معضل خانمانسوز باعث از هم پاشیده شدن بسیاری از خانوادهها ، به انحراف کشیده شدن نوجوانان و جوانان، شیوع و گسترش بیماریها و ضررهای فراوان اقتصادی و مرگ و میر گردیده است. در واقع اعتیاد به عنوان یک مشکل همه جانبه دامنگیر اجتماع انسانی است اعتیاد در لغت به معنی خود را به عادتی نکوهیده وقف کردن است.
عوامل زمینه ساز اعتیاد
عوامل دارویی : گاهی مواد مخدر ، مخصوصاً ترکیبات تریاک برای تسکین درد و به وسیله پزشک یا افراد دیگر تجویز میشود و همین تسکین موقت فرد را به تکرار استعمال و در نتیجه به اعتیاد میکشاند زیرا