لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : .ppt ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : 197 اسلاید
قسمتی از متن .ppt :
از طبقه 27 به بعد
طبقه بیست و هفتم
1.آقا محمد بید آبادى گیلانى اصفهانى. سال1197
2.ملا مهدى نراقى کاشانى.
3.میرزا ابو القاسم حسینى خاتون آبادى معروف به«مدرس». 1203
4.ملا محراب گیلانى 1197
طبقه بیست و هفتم
1.آقا محمد بید آبادى گیلانى اصفهانى.از اعاظم حکماى قرون اخیره و احیا کننده فلسفه ملا صدراست.از زمان صدر المتالهین به بعد هر چند افکار و اندیشههاى او در میان فضلا خصوصا آنان که سلسله شاگردىشان به خود وى مىرسیده مطرح بوده است،ولى ظاهرا هنوز موج افکار پیشینیان از قبیل بو على و شیخ اشراق غلبه داشته است،خصوصا در نحلهاى که از میرفندرسکى و سپس ملا رجبعلى تبریزى انشعاب یافته است.
چنانکه مىدانیم-و خود ملا صدرا نیز بازگو مىکند-ملا صدرا در زمان خودش شهرت و احترامى نداشته است،مانند یکى از طلاب عادى زندگى مىکرده (46) در صورتى که ملا رجبعلى تبریزى(مثلا)که تقریبا معاصر اوست در مرحلهاى از احترام بود که شاه و وزرا به دیدارش مىشتافتهاند.اندیشههاى صدرا تدریجا شناخته شد و رو آمد.ظاهرا آن دهانه فرهنگ که این آب جارى زیر زمینى از آنجا کاملا ظاهر شد و بر همه پدیدار گشت،مرحوم آقا محمد بید آبادى است.
وى مطابق نقل روضات مردى فوق العاده زاهد،متقى،با گذشت،ایثارگر،ساده زیستبوده است.آقاى آقا شیخ آقا بزرگ تهرانى در کتب خود از او به عنوان یک عارف سالک یاد مىکند.او واقعا مردى اخلاقى و مهذب بلکه سالک بوده است.در سال 1352 شمسى دو رساله کوچک از وى در«سیر و سلوک»به زبان فارسى وسیله آقاى مدرسى طباطبایى از افاضل قم، ضمیمه مجله«وحید»چاپ شد.روح اخلاقى و عرفانى بید آبادى موجب اعراض او از توجه به صاحبان زر و زور بود،آنها به او رو مىآوردند و او اعراض مىکرد.
بید آبادى شاگردان بسیارى پرورش داده است که عن قریب از آنها یاد خواهیم کرد،و در سال1197 درگذشت (47) .
2.ملا مهدى نراقى کاشانى.از اعاظم فقها و حکماست.او و پسرش ملا احمد نراقى از بزرگان علماى اسلام به شمار مىروند و هر دو به جامعیت معروفند.مرحوم سید محمد باقر شفتى اصفهانى و حاج محمد ابراهیم کلباسى نزد او تحصیل حکمت کردهاند (48) و خود وى شاگرد ملا اسماعیل خواجویى بوده است (49) .
3.میرزا ابو القاسم حسینى خاتون آبادى معروف به«مدرس».از مشاهیر مدرسین فلسفه در اصفهان و از خانواده میر محمد حسین خاتون آبادى سبط مجلسى بوده است (50) .شاگرد ملا اسماعیل خواجویى بوده (51) و در سال1203 درگذشته است.
4.ملا محراب گیلانى،حکیم و عارف مشهور.ریحانة الادب او را از شاگردان خواجویى و بید آبادى شمرده است (52) ولى روضات از او فقط به عنوان شاگرد خواجویى یاد کرده است (53) .
بنابر نقل آقاى آقا شیخ آقا بزرگ تهرانى در نقباء البشر(صفحه 1114)مرحوم میرزا عبد الرزاق خان بغایرى صاحب کتاب معرفة القبله که در سال 1372 هجرى قمرى وفات کرد،از دختر زادگان ملا محراب بوده است.ملا محراب در سال1197 درگذشته است (54) .
آقا محمد بیدآبادی گیلانی(1197)