لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .docx ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 8 صفحه
قسمتی از متن .docx :
/
دانشکده مهندسی مکانیک
گزارش کار آزمایشگاه مقاومت مصالح
استاد ارجمند :
جناب آقای دکتر پیر مرادیان
تهیه کننده :
میلاد عیوضی
عنوان مقطع ورشته تحصیلی :
کارشناسی مهندسی مکانیک
نام آزمایش:
کشش ساده
مردادماه1395
هدف آزمایش:
هدف از این آزمایش کسب اطلاعات درباره خواص مکانیکی مواد از قبیل شکلپذیری , انعطاف پذیری , تعیین استحکام نهایی,تسلیم, استحکام شکست,مدول الاستیسیته و تعیین ترد بودن یا نرم بودن , رسم نمودار تنش کرنش است.
تئوری آزمایش:
مقاومت یک ماده بستگی به قابلیت تغییر ناپذیری و دوام آن در مقابل نیرو های وارده دارد. این خاصیت در مصالح باید به طریق آزمایش های تجربی تعیین شود. یکی از این آزمایش ها که در تعیین خواص مکانیکی مصالح مورد استفاده قرار می گیرد آزمایش کشش می باشد برای اینکه نتایج حاصل از آزمایش های مختلف قابل مقایسه باشد لازم است تحت کد های استاندارد نظیر ISO و DIN و ASTM و غیره انجام گیرد.
خواص مکانیکی زیر را می توان از نتایج آزمایش کشش بدست آورد:
1 . تنش و کرنش:
در منحنی تنش و کرنش مهندسی ، تنش اسمی ( نسبت بار بر سطح مقطع اولیه ) بر حسب کرنش اسمی ( تغییر طول بر طول اولیه ) رسم می شود. از آنجایی که سطح مقطع اولیه وطول اولیه برای تمام نیرو های وارده و تغییر طول ها یکسان هستند ، بنابراین منحنی تنش و کرنش اسمی دارای شیب متناسب با منحنی بار بر حسب تغییر طول می باشد.
/
2 . نقطه جاری و یا نقطه تسلیم:
در منحنی کشش فولاد نرمه )Mild Steel ( و یا بعضی از فلزات دیگر نقطه بخصوصی به نام نقطه جاری بالا وجود دارد ؛ به طوری که بعد از این نقطه تنش به طور ناگهانی افت می کند و نمونه در حدود 0.1 تا 0.2 درصد تغییر طول نسبی ، کش می آید و در حین آن تنش به مقدار تقریباً ثابتی به نام تنش حد جاری پایین می رسد.
3.مقاومت کشش نهایی:
معمولاً فلزات نرم (Ductile ) وقتی که تحت آزمایش کشش قرار می گیرند ، تا زمانی که بار به نقطه بار ماکزیمم نرسیده ، کم و بیش دارای افزایش طول یکنواخت در سرتاسر طول نمونه می باشند ، بنابراین مقاومت کشش نهایی را نسبت بار ماکزیمم بر سطح مقطع اولیه تعریف می کنند و ضمناً اصطلاح هایی از قبیل : مقاومت کششی ، مقاومت نهایی و تنش ماکزیمم نیز به کار می رود.
4 . باریک شدن:
بعد از اینکه نیروی کششی از بار ماکزیمم گذشت یک ناپایداری کشش پلاستیکی به فرم باریک شدن موضعی در نمونه پدید می آید. تنش و کرنش در قسمت باریک شده از قسمت های دیگر نمونه زیادتر است بنابراین افزایش طول محدود به این قسمت باریک شده نمونه می گردد. بایستی همواره این موضوع را در بررسی نتایج آزمایش کشش به خاطر داشت که بعد از نقطه بار ماکزیمم ، مقادیر کرنش چندان مفهومی ندارند ؛ چون بر مبنای ازدیاد طولی است که دیگر در سرتاسر طول نمونه یکنواخت نیست و به همین دلیل مقادیر تنش ها نیز مفهوم خود را از دست می دهند و تطابق کمتری با تنش های حقیقی در قسمت باریک شده نمونه دارند. اگرچه مقدار تنش اسمی در لحظه گسیختگی کمتر از U.T.S می باشد ، ولی مقدار حقیقی آن خیلی زیادتر است ؛ چون سطح مقطع نمونه در لحظه گسیختگی در قسمت باریک شده خیلی کمتر از سطح مقطع اولیه نمونه است. ( مبنای محاسبه تنش اسمی مقطع اولیه است ولی تنش حقیقی بر مبنای سطح مقطع لحظه ای محاسبه می گردد. )
5 . حد الاستیک:
حد الاستیک هر جسم ، تنش ماکزیممی است که تا آن حد اگر تنش برداشته شود اثری از تغییر طول در جسم باقی نماند و یا تغییر شکل دائمی جسم پس از حذف بار خیلی جزئی باشد.
6 . حد خطی:
حد خطی هر جسم ، تنشی است که بالاتر از آن تناسب ازدیاد طول به ازدیاد بار از بین می رود. حد الاستیک و حد خطی خیلی به هم نزدیک بوده و در عمل اغلب یکی فرض می شوند.
7 . ازدیاد طول:
ازدیاد طول عبارت است از نسبت افزایش طول گیج در حالت گسیخته شدن به طول اولیه گیج ، این نسبت بر حسب درصدی از طول اولیه گیج بیان می شود:
% e = (Lf -L0) / L0 × 100
8 . کاهش در مقطع:
سطح مقطع نمونه در نتیجه عمل باریک شدن ، در محل گسیختگی ، به طور چشمگیری کاهش می یابد. درصد کاهش در مقطع عبارت است از نسبت کاهش مقطع در محل گسیختگی به سطح مقطع اولیه نمونه و بر حسب درصدی از سطح مقطع اولیه بیان می شود.
% ∆A = (A0 -Af) / A0 × 100
9 . مدول یانگ:
مدول یانگ یکی از مهمترین خواص مکانیکی می باشد و عبارت است از نسبت تنش به کرنش در محدوده ی حد خطی ، این مدول معمولاً با حرفE مشخص می شود و به آن مدول الاستیسیته نیز می گویند.
10 . کرنش حقیقی: