لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 11
آموزش معلمان
ساختار آموزشی
در ترکیه کالجهای تربیت معلم، به سه دسته تقسیم میشوند؛ برخی مؤسسات تربیت معلم، طی یک دوره 2 ساله معلمین را جهت تدریس در مدارس ابتدائی تعلیم میدهند. مؤسسات تربیت معلم سه ساله آموزگاران را برای مدارس متوسطه آموزش میدهند و مؤسسات تربیت معلم چهار ساله کار تربیت معلمین برای تدریس در لیسهها را به عهده دارند. دانشجویان کالجهای تربیت معلم، در سطوح بالاتر دروس تخصصی در مراکز دانشگاهی مقتضی و واحدهای روش تدریس را در مراکز تربیت معلم عالی میگذرانند.
برنامه های آموزشی
معلمان مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان ملزم به گذراندن یک دورة تحصیلی چهار ساله در دانشگاه و اخذ مدرک لیسانس می باشند .این برنامه شامل واحد هایی در رشته های تخصصی دانشجویان ، آموزش روشهای تدریس و مدرک تدریس می باشد .معلمان دبیرستانهای فنی و حرفه ای یک برنامه آموزش فنی را در یک مرکز دانشگاهی آموزش فنی می گذرانند و بعد از پایان دورة مدرک لیسانس دریافت می دارند . تا اوایل دهة 1990 این مدرک با نام « مدرک فنی آموزش عالی » شناخته می شد .
به طور کلی می توان گفت که کلیه معلمان( ابتدایی و بالاتر) باید تحصیلات دانشگاهی داشته باشند. کسانی که متقاضی تدریس در مدارس هستند باید دوره های آموزش اولیه، آموزش تدارکاتی و برنامه های تدریس عملی را بگذرانند ، که طول این دوره ها از سه تا ده ماه متغیر است . در دورة تدریس عملی ، افراد زیر نظر یک معلم ارشد تدریس می کنند .
ارتقاء تحصیلی
دوره های تربیت معلم 2 و سه ساله بوده و برای ارتقاء شغلی لازم است معلمان آموزشهای از راه دور با همکاری دانشگاهها را بگذرانند . معلمها می توانند از طریق مدارس عالی تربیت معلم مدارک تکمیلی را دریافت کنند .
مدت زمان تدریس به تفکیک مقاطع مختلف تحصیلی
مقطع ابتدایی : 5 سال اول = 30 ساعت در هفته
مقطع مقدماتی متوسطه سال 8-6 = 24 ساعت در هفته
مقطع تکمیلی متوسطه : 15 ساعت در هفته
آموزش معلمین ابتدایی
برخورداری معلمین مدارس ابتدایی از یکی از2 شرایط ذیل در نظام آموزش ملی کشور ترکیه الزامی است:
الف) برخورداری ازصلاحیتهای آموزشی مورد نیاز
ب) برخورداری ازصلاحیت تدریس مطابق با استانداردهای ملی
از نظر این حقیقت که معلمین آموزش ابتدایی حداقل برنامه دوره چهار ساله را تکمیل نمودهاند و صلاحیتهای آموزش را از طریق آموزشهای ضمن خدمت همانطور که مورد نیاز استانداردهای ملی است گذراندهاند تمامی معلمین در شاخصهای نهم و دهم آورده شدهاند بنابراین این شاخصها را میتوان صددرصد اعلام کرد. در سالهای گذشته بسیاری از معلمین که فارغ التحصیل برنامههای کمک معلم بودند برنامههای جبرانی را برای بالابردن صلاحیتهای آکادمیک خود تا مرحله معلمی گذرانده اند.
در صورتیکه تمامی معلمان هم این برنامههای جبرانی را نگذرانده باشند، نسبت آنان به کل از آنجا که بسیار کم بود در نظر گرفته نمیشود و این معلمین همگی حداقل ده سال تجربه معلمی دارند.
صلاحیتهای معلمین آموزش ابتدایی برطبق استانداردهای ISCED از این قرار است:
صلاحیتهای آکادمیک معلمین آموزش ابتدایی
صلاحیت های مکسوبه
سطح آموزش
طول آموزش
ساختار آموزشی
مقطع آموزشی
مدرک آموزگاری آموزش ابتدایی
عضو آموزش
4سال
موضوعات کلی عمومی مطالعات حرفهای، تجربه آموزگاری
آموزشابتدایی(سن 6 تا 10)
مدرک آموزگاری آموزش ابتدایی (مدرک آموزگاری درس خاص)
عضو آموزش
4 سال
موضوعات کلی عمومی مطالعات حرفهای، تجربه آموزگاری
آموزشابتدایی(سن 6 تا 10)
در برنامه آموزش پایه، ارائه آموزش کامپیوتر به آموزگاران از جمله فعالیتهاییست که برای گسترش افق آموزش پایه در نظر گرفته شده است. تعداد آموزش دهندگان به معلمین بیش از 1500 نفر بوده و تعداد معلمین که از طریق کلاسهای آموزش کامپیوتر که بوسیله این آموزش دهندگان در استآنهای مختلف آموزش دیدهاند از مرز 100000 نفر گذشته است. با استفاده از تجربیات آموزشی معلمین و دانشآموزان به کمک فنآوریهای کامپیوتر، برنامههایی برای آموزشهای ضمن خدمت در آشنایی با کامپیوتر طراحی گردیده است. این برنامهها معلمین سراسر کشور را تا سال 2000 پوشش میدهد.
اولویت استفاده از آزمایشگاههای فعلی کامپیوتر با معلمین آموزش ابتدایی و معلمینی است که به ارائه خدمت در تمامی استآنها مبادرت می نمایند.
در راستای کار برنامهریزی شده، اداره کنندگان و معلمینی که در دو دبستان ابتدایی منتخب هر منطقه و استان خدمت میکنند تا پایان سال 1998 آموزش کامپیوتر خواهند دید. چون این مسئله دارای اولویت است تمامی معلمین، بازرسان و کادر اداری که در تمامی سطوح آموزشی در سراسر کشور خدمت میکنند تا پایان سال 2000 در کار با کامپیوتر تبحر خواهند یافت.