لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : .ppt ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : 65 اسلاید
قسمتی از متن .ppt :
به نام خدا
فلسفه سال چهارم
موضوع: مبانی حکمت مشاء
1
علت و معلول
کهنترین مسئله فلسفه، مسئله علت و معلول است. شاید نخستین مسئلهاى که فکر بشر را به خود متوجه ساخته و او را به تفکر و اندیشه براى کشف معماى هستى وادار کرده است، مسئله علت و معلول باشد. انسان استعداد «فکرکردن» دارد و مهمترین عاملى که او را در مسیر تفکر میاندازد، همانا ادراک قانون کلى علت و معلول است که با این تعبیر بیان میشود: «هر حادثه علتى دارد.»
فلسفه به عنوان دانشى که درباره موجود از آن حیث که موجود است بحث میکند، با این پرسشها سر و کار دارد: چرا اشیا و موجودات هستند؟ آیا میشود اشیا و موجودات نباشند؟ مفهوم «چرا» در مورد وجود اشیا همان استفهامى است که ذهن را متوجه مسئله علیت میکند و در فلسفه به آن جایگاه برجستهای میبخشد.
حکماى مشایی به بحث علیت اهمیت زیادی داده و این بحث را به گونهای ساخته و پرداختهاند که به مراتب از آنچه در آرای گذشتگان دیده میشود، دقیقتر است.
2
کشف رابطه
١ـ چرا درد، رنج و جدایی وجود دارد؟ چرا یک دوست نزدیک مرده است؟ چرا هستم؟ چرا نیستم؟ ٢ـ چرا بعضی کشورها فقیرند؟ چرا آبهای قطب یخ میبندند؟ چرا در بعضی کشورها رطوبت زیاد است؟
چه تفاوتی بین «چرا»های اول با نوع دوم وجود دارد؟
3
علیت چیست؟
اشیا و موجودات با یکدیگر روابط گوناگونى دارند؛ مثالاً به تناسب جرم و فاصله، یکدیگر را جذب میکنند؛ این رابطهای است که به قانون جاذبهی عمومی معروف است. در یک پل، بدنه به ستونهای نگاه دارنده تکیه دارد وگرنه فرو میریزد؛ این رابطهی اتکا است. در میان اجزای یک ساعت یا دستگاه دوربین عکاسى رابطهی نظم برقرار است. رابطهی بین هوای دو طرف شیشهی پنجره رابطهی تعادل است. میان آدمیان نیز روابط و نسبتهاى زیادى هست. رابطهی والدین با فرزندان، استاد و شاگرد، دوست با دوست، کارگر و کارفرما و ... . حال، پرسش این است که در روابط یاد شده، کدام ویژگى، مشترک به نظر میرسد؟
4