حریم فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

حریم فایل

دانلود کتاب، جزوه، تحقیق | مرجع دانشجویی

تحقیق در مورد طلیعه شهرنشینی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 5 صفحه

 قسمتی از متن .doc : 

 

طلیعه شهرنشینی . the dawn of urbanization

-آسانترین توصیف شهرگرایی ممکن است به صورت ذیل باشد.

1- تجمع یا اتحاد قبایل همسایه به مرکزبه عنوان محل ملاقات عمومی جهت پرستش محافظت و... می ایند از این وست که چنین اجتماعی تشکیل ارگان سیاسی یا حکومتی میدهند .

2- تعریف دیگر این است که یک ناحیه شهری عبارت است ترکیبی از محله ها،همسایگی ها یا اجتماعاتیکه در آن مردم برای اموری مشترک با همدیگر کار می کنند .بنابراین انواع نواحی شهری ممکن است از آن جهت که افراد در روند تجارت کالا ،حمل ونقل ،تهیه انواع خدمات ،یامجموعه ای ازاین فعالیتها مشارکت دارند بسیارمتغیر است3- بر طبق تعریف سوم نواحی شهری به محلهایی گفته میشود که در آن فرصت انواع گوناگون ی از سبکهای زندگی موجود است به طوری که مردم کاروزندگی میکنند ودر روابط اجتماعی وفرهنگی ارایهشده از محدودهای یک ناحیه شهری لذت میبرند

4-نواحی شهری ممکن است ساده یا پیچیده باشد ،ممکن است حال وحوای روستایی داشته باشد یاصنعتی باشد ویا ممکن است محلهایی صلح آمیز ویا مملو از تضادهاباشد نگهداشت ویامملو از جدل ومشکلات اقتصادی.

- از غار تاروستا : From the cave to the village .

5- ویا دفاع در مقابل قبادل کوچ نشین که احتمال داشت آنها را بربایند ویا اینکه پناهگاه وآذوقه آنها را غارت کند شروع شد .

6-لویز مامفورد در مقاله اش به عنوان تاریخچه ی طبیعی شهر نشینی چنین بیان کرد :

-اگر چه تاریخ روستاهای یکجانشین به زمانهای نوع سنگی بر میگردد عادت پناه بردن به غارها جهت انجام عملکردهای جمعی مراسم خاصی به نظر میرسد که به دوره پیش تر برمیگردد ونسل تمام تجمعاتی که در غارها ودیوارهای فرو ریخته سخره ها زندگی میکردند در نواحی بسیار پراکنده ای تا به امروز زنده ماندند .طرح شهر از لحاظ نمای بیرونی وهم ازلحاظ الگوهای درونی زندگی ممکن است در چنین تجمعات باستانی پیدا شوند

7- چنین لحظه های زندگی جمعی راه را برای روستاها محیا کردوروستاهها محصول جانبی همان توسعه کشاورزی بر روی زمینهای حاصلخیزی بود که در آن ذخایر آب کافی وجود داشت در بسیاری مراتع این نواحی در مجاورت دریای مدیترانه ،رودخانه های نیل ،دجله وفرات قرار داشت .مامفورد معتقد است نواحی شهری جدید الحداث ومناطق روستای ،شر وایالت ،همگی بخشی از یک مجموعه به هم پیوسته بود که برای امرار معاش زندگی انسان وحیوان اهمیت داشت که به نوبه خود موجب ارتفاعسطح تولید کشاورزی شد .

8- روستای اولیه در مکانهایی قرار گرفتند از محافظت طبیعی برخوردار بود از جمله برخی از دفاعهای طبیعی همان رشته کوههای بلند ،جزایر وشبهجزایر بود .در غیر ابین صوت خاکریز هها یا خندقها یی دور تادور روستا ها کشیده میشد یکی از اولین روستاهای شناخته شده بر روی تپه هایی (به شکل جزیره در یک رودخانه سویسی ساخته شد)

9- انسان هموارهموجودی اجتماعیبوده است بطوری که در پی همراه وطراحی تفریحات گروهی وورزشهایبوده است .روستا همچنین پناهگاهی مناسب برای پرستشگاه خدایان ،ومحل ملاقاتی برای تجمع ومرکزی برای تجارت بوده است .همچنینانکه روز به روز به جمعیت محیط افزوده می شد شهر نشینی ظهور یافت .

10- از آنزمان که شهرها وظایف اضافه ای اتخاذ ورشد کردند مراقبت از اراضی حاصلخیز تبدیل وتا حدودی به فراموش ی سپرده شد به طوری که در اراضی که هنوز برای کشاورزی استفاده می شوند آنچنان از کودهی مصنوعی به کارگیری شدکه خاک آن مبدل به ظرفی برای این مواد شیمیاییشده است این کودها مواد مغذی اصلی میوه ها وسبزیجات است اگر چه برای نگرانی برای محافظت از خاکهای حاصلخیز به کندی صورت گرفته است اما امروز توجه به روز افزونی برروی فرایند محافظت اززمین متمرکز می شوند برای مثال برخی از اجتماعات هندی باتوسعه های شهری در حوزه قرقهای خود مخالفت کردند به جای آن موافق محافظت اززمین وفرهنگ خود بودند ،باوجود اینکه از شهرنشینی حاصل می شد

11- برخلاف روستا ،شهر در اثر پرورش محصول وحیوانات اهلی بر نوعی نسبتأ ثابت پدید آمد محصولات غلات که میشد سالها ذخیره شود ،از آنجا که بیمه ای در برابر گرسنگی بود ارایه دهنده ثبات بود .توانایی نگهداشت غذااین امکان را برای مردم بوجود آورد تا فعالیتهای خود را گوناگون کشد.نواحی شهری بواسطه نوعی مواد غذایی که ذخیره میکردند شهرتیافتند مثلآ گندم وجو در نواحی اروپاییوبرنج در مشرق زمین .

Chapter 1 the dawn of urbanization.

12-با توسعه واتخاذ اقتصادی متفاوت که وابستگی زیادی به محصولات غذایی ندشت امکان جذب افراد به کارهای مختلف پیش آمدوبنابراین استخدام در اشکال گوناگون ارایه شدند که بر مبنای اصول سیاسی واقتصادی متفاوت تر از آنچه که در اشکال ساده تر امکان پذیر بود ،عمل می کردند .

13- شهرهای جدید الحداث بسیاری از خصوصیات فیزیکی واجتماعی شکل اولیه شهر گرایی خود را حفظ می کردند امروزه مراکز کشاورزی وجود دارد که عرضه مواد غذایی همچنان در مزرعه های محصور آن قرار داررد این گونه مراکز بخصوص دلیل زیادی برای رشد فراتر از محدوده ای ندارد که عملکرد های بنیادی به آنها دیکته کرده اند.

14-اگر چه بسیاری از تغییروتحولات در برخی از نواحی روستایی رخ داده است اما بخش های عظیمی از کشورهای در حال توسعه جهان هنوز تا آنجا که به اقتصاد ومعیارهای زندگی مربوط می شود به طوری که بومیان در تقلید هستند از زمین فقیر خود غذا حاصل کند در حالیکه پیوسته بر آستانه فقر وگرسنگی باقی ماندهاند .

15- جمهوری خلق چین قدمهای موثری به پیش برداشته زمانیکه خود را از خطر قحطی نجات داده است در این کشور تعحدی بزرگ مقیاس نسبت به کشاورزی ،هدف اصلی برنامه ریزی است .مقادیر هنگفتی از نیروی انسانی برای این هدف اختصاص یافته است.

- ماهیت شهرها :the nature of cities .

16-کلمه به نوعی تمرکز مردم در ناحیه ای جغرافیایی اشاره دارد که می تواند خود را بر یک مبنای نسبتآثابت در محیط فعالیتهای اقتصادی شهری حفظ کند .شهر میتواند مرکزی برای صنعت ،مبادله کالا ،آموزش یا در بر گیرنده تمام این فعالیتها باشد .این فرصتها ی متنوعمردم را از نواحی روستایی به سمت شهرها جذب میکند .

17- بنابراین در می یابیم که شهرها زمانی تمایل به بزرگتر شدن دارند که اساس اقتصادی آنها وسیع باشد .شهرهای کوچکتر معمولآ انگل هایی هستند که برای امرار معاش اقتصادی مردم خود وابسته به شهرها ی بزرگتر هستند. بنابراین به شهرهای مرکزی از کارکردهای چند گانه ای برخوردارند ،در حالی که هدف از اجتماعات حیاط خلوتی که در حاشیه این شهرها قرار گرفته اند اصولآدر راستای اسکان اعضای مرفه تر نیروی کار است.

18-شهر ها همچنین دارای سیستمهای حمل ونقلی ترافیکی هستند که نواحی مختلف خودرا به هم متحد کرده و مسیرها ی برای آوردن کالا ها از مزارع به مراکز توزیع شهری محیا میکند واشکال چند گانه ای از حمل ونقل اغلب در شهر ها موجود است .

19- شهرها دارای نواقص مشهود زیادی از لحاظ خدمات رسانی به مردم هستند .شهرها ممکن است دارای تراکم بیش از از حد جمعیت بوده ودر برگیرنده میزانهای زیادی از منازل غیر استاندارد ،مراکز بیکاری بوده ودارای مقامات دولتی فاسدی باشد . روند مالیات گیری بالاست ودر خدمات

کمتر از حد متناسب ومتلوب است .اما با تمام این نواقص ،شهرها بر پا هستند ،مس‍ئولیتی که فراروی برنامه ریزان عمومی وخصوصی در تمام سطوح قرار دارد ،همانا پیدا کردن روشهایی جهت بهتر کردن کارکرد این عناصر اساسی وکارآمد تر کردن آنها در سیستم اجتماعی مردم واز این رو تبدیل شهرها به محلها یی برای زندگی می باشد.

نام ونام خانوادگی : خدیجه تاتاری

تحقیق : ترجمه متن (خارج از کتاب) متون 4

با تشکر فراوان .



خرید و دانلود تحقیق در مورد طلیعه شهرنشینی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.