لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 58
آب و فاضلاب
فصل اول- چکیده
انسانهای ابتدایی از منابع طبیعی برای تأمین احتیاجات خود از نظر آب ، غذا و پناهگاه به صورت اولیه استفاده می نمودند . این منابع دست نخورده طبیعی در بیوسفر مستقیماُ و به آسانی در دسترس بوده اند ، و بقایای زاید تولید شده در اثر استفاده از چنین منابعی عموماً یا سازگار با محیط بوده اند و یا به سرعت در محیط زیست جذب وهضم می شده اند . انسانهای ابتدایی بی آنکه در اثر ایجاد دود ناشی از آتش موجب آشفتگی اتمسفر شوند ، به خوردن غذاهای گیاهی و حیوانی می پرداختند . حتی پس از پیدایش آتش نیز ، مقدار نسبتاً اندکی دود حاصل می شد که به سرعت در اتمسفر پخش و جذب می گردید .
انسانهای تمدنهای نخستین معمولاً از آب همان رودخانه هایی که در آنها استحمام می کردند می خوردند و زباله های خود را در آن می ریختند . هنوز اثرات سوء اینگونه استفاده از رودخانه ها ، نسبتاً اندک بود ، زیرا مکانیسم های طبیعی پاکسازی به سهولت کیفیت آب را بهبود می بخشیدند . انسانهای ابتدائی از غارها و سایر پناهگاههای طبیعی به عنوان مسکن استفاده می نمودند و یا خانه هایشان را از چوب مواد زاید و یا پوست حیوانات می ساختند . معمولاً به ندرت اتفاق می افتاد که انسانهای ابتدایی و جمعیتهای کوچ گر مواد زایدی از خود به جای بگذارند که توسط اتمسفر ، هیدروسفر یا لیتوسفر قابل جذب و تجزیه نمی شدند ،این قبیل مواد که با گذشت زمان به سهولت تجزیه نمی شدند ، از نظر گوناگونی و مقدار به اندازه ای اندک بودند که هیچگونه مشکلات قابل ملاحظه به بار نمی آوردند . تنها هنگامی که بشر دور هم جمع شده و گروههای کمابیش پایداری را تشکیل داد ، اهمیت تأثیر بر محیط زیست روشن شد . در سال 61 بعد از میلاد آتشهای ناشی از پخت پز و ایجاد حرارت چنان مشکلات جدی را از لحاظ آلودگی هوا وآب به وجود آورد که فیلسوف رومی سنکا از بوی بد دودکشهای دودزا شکایت نمود . در اواخر سدة هیجدهم میلادی آب رودخانه های راین و تایمز به قدری آلوده شده بود که ماهیان کوچک طلایی در آن قادر به ادامة حیات نبودند . در قرن وسطی نواحی که در آنها مواد غذائی و نیز مواد زاید انباشته شده بودند محل تجمع موشها ، مگسها و سایر میکروبها گردید .
فصل دوم:
کیفیت آب : تعاریف خواص ، دیدگاهها
آب مورد نیاز به اندازة کافی و کمیت مطلوب برای ادامة حیات بشر ضروری است . انسانهای ابتدایی به اهمیت آب پی بردند ، و تمدنّها در پیرامون منابع آبی به وجود آمدند که علاوه بر تأمین نیازهای حیاتی قادر به رفع نیازهای کشاورزی و حمل و نقل بودند . پی بردن به اهمیت کیفیت آب بسیار دیرتر صورت پذیرفته شده است . انسانهای اولیه تنها از طریق حواس فیزیکی، نظیر بینایی و چشایی و بویایی کیفیت آب را می سنجیدند . تا زمانی که علوم بیولوژیکی – شیمیایی و پزشکی توسعه نیافته بودند روشهایی برای تعیین کیفیت آب و دانستن اثرات آن بر روی سلامت بشر ابداع نگردیده بود .
در اواسط سدة نوزدهم میلادی ارتباط میان فاضلاب انسانی ، آب آشامیدنی و بیماریها کشف و مورد بررسی قرار گرفت . پس از گذشت سالهای متمادی درمان بیماری های ناشی از آب و همچنین روشهای لازم در این مورد ابداع و به کار گرفته شدند . در سال 1854 دکتر جان اسنو ( John Snow ) متخصص بهداشت عمومی ارتباط میان بیماری وبا و آب مصرفی از یک چاه در یک خیابان براد ( Broad ) پی برد . طبق یافته های محقق مزبور بیماری وبا تنها در مجاورت چاه دیده نمی شود بلکه ساکنین سایری نقاط شهر را نیز که از آب چاه مزبور استفاده می کرده اند در بر می گرفت ولی این دلیل توسط معاصرین پذیرفته نشد . گفته می شود او شخصاً پمپ دستی مخصوص استخراج آب از چاه را از محل خود خارج نمود تا بدین وسیله